Győzni kell az utolsó hazai alapszakasz meccsen

Frissítés: 2019-04-26 15:22:52

A DEAC Gladiators szépen szeretne búcsúzni a cívisvárosi közönségtől vasárnap. A Debreceni Egyetem amerikaifutball csapata a Budapest Cowbells 2 ellen mindig egy hangulatos és sportszerű meccset vívott az elmúlt években.

Két hete a gladiátorok megszerezték idei első győzelmüket és ezt a lendületet folytatva már a második sikerükre hajtanak. A Budapest Wolves 2 ellen a védelemre ezúttal sem lehetett panasza Hanász Róbert vezetőedzőnek. A defense több labdát szerzett, ezek egy részét pontokra is tudta váltani az offense. A támadósor pedig a fejlődés jeleit mutatta: Molnár Gábor egyre jobban érzi a kémiát az elkapókkal és a futójáték is hatékonyabb. Nem mellesleg az újoncok is jobban teljesítenek. A Gladiators junior játékosainak van elszámolni valójuk a Kolomposokkal, hiszen sokan a fővárosiak keretében benne voltak abban a Cowbells-ben, amely tavaly ősszel Debrecenben nyerte meg az U19-es bajnokságot.

A Budapest Cowbells 2 a tavalyi szezon meglepetés csapata volt, hiszen eljutott egészen az elődöntőig a Divízió I-ben. Idén sem kezdtek rosszul a fővárosiak, eddig két győzelemmel és egy vereséggel rendelkeznek. Új vezetőedzőjük Veszeli Gábor érezhetően hamar beilleszkedett. A tréner egyébként korábban a gladiátorok stábjánál is segédkezett még 2016-ban, amikor az együttes a Divízió I-ben ezüstérmes lett. Tavaly pedig az Eger Heroes vezetőedzőjeként aranyat szerzett a harmadosztályban. Így jó ajánlólevéllel érkezett a Cowbells 2-höz. A Kolomposok egyik legnagyobb erőssége az a védelem lesz, illetve az a szurkolótábor, amely kolompjaival óriási hangzavart tud kelteni a meccs alatt.

„Ez első győzelmünk is azt érezteti velünk, hogy pozitív irányba történt változás” – emelte ki Hanász Róbert, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „A Cowbells 2 ellen is azt várom, hogy ez a tendencia folytatódjon. Egy jó, és izgalmas mérkőzést várok ellenük. A rengeteg junior mellett azért tapasztalt játékosok is alkotják a keretüket, akik jól felkészültek. Emellett sokat tanulhatnak házon belül az első osztályban szereplő játékosoktól. Fel kell szívnunk magunkat, hatékonynak kell lennünk és együtt kell dolgoznunk, hogy újabb sikert érjünk el.”

A DEAC Gladiators-Budapest Cowbells 2 találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik Debrecenben, a Böszörményi úti Campus sportpályáján. A belépés ingyenes. A mérkőzés alatt szakértő kommentátor segít a szurkolóknak megismerkedni a sportággal.

Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-04-26 08:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egy harcos meccsen az utolsó percben kaptunk ki

Makranczi László * 2019-03-24 10:43:01

Responsive image
Felméréseken vettek részt a DEAC gladiátorai

Makranczi László * 2019-08-29 21:02:16

Responsive image
Megalapozták a szezont a gladiátorok

Makranczi László * 2019-03-20 18:14:59