Farkasokkal táncolni az első győzelemért

Frissítés: 2019-04-12 09:21:15

A Debreceni Egyetem amerikaifocicsapatának idén eddig még nem sikerült győzelmet szereznie a Powerade Divízió I. alapszakaszában. Azonban, ha életben akarják tartani rájátszásba jutási reményeiket a cívisvárosiak, mindenképp nyerniük kell hazai pályán a fővárosiak ellen.

A két vereség ellenére viszont a gladiátorok egyértelműen nagy küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. A Nyíregyháza Tigers elleni 20-0-s vereség alkalmával sem lehetett elmondani, hogy a DEAC alárendelt szerepet töltött volna be az összecsapás során, hiszen a szabolcsiak megszenvedtek azért a győzelemért. A védelem már a második meccsen teljesített erőn felül. A mindössze 19 éves Fülep Csaba, a defense-t eddig jól dirigálja az oldalvonalon kívülről. Ám nem csak az ő érdeme, hanem a játékosok harciassága és küzdeni tudása is meghozta eddig a várt eredményt. Az offense teljesítményében viszont még vannak hullámvölgyek. A futójáték működőképesnek bizonyult, Gréczy Balázs és Németi Soma remek tandemet alkot, ám a passzjáték az, ami még helyenként akadozik. Dicséret illeti még a támadófalat is, amely amellett, hogy rengeteg időt ad Molnár Gábor irányítónak a passzolásra, a futóknak is jól nyitja a lyukakat.

A Budapest Wolves 2 is kétszer kikapott idén, de közel sem mondható könnyű ellenfélnek. A Farkasok eddig két bajnoki címre is esélyes alakulat, a DAK Acél Gorillaz, valamint az Eger Heroes ellen szenvedtek vereséget. A fővárosiak soraiban sok utánpótlás korosztályú tehetség szerepel, de emellett több nagy rutinnal rendelkező játékos alkotja még a keretet. Elég csak a média világából ismert Árpa Attilát kiemelni a gárdából.

„A Wolves-ot a múltban, jelenben és a jövőben sem szabad lebecsülni” – jelentette ki Hanász Róbert, a Gladiators vezetőedzője. – „Az én időmben, amikor még többet játszottam, a Wolves-nak szégyen volt pontokat kapni. Nem hiszem, hogy ezen a szemléleten változatott volna a mostani vezetőség. Nyilván mi azon leszünk, hogy minél több pontot szerezzünk, a védelmünk pedig a lehető legtöbbször állítsa meg a Farkasok támadásait. Azt a játékosoknak nem sugalljuk, hogy bármelyik csapat esélyesebb lenne a másiknál. Arra koncentrálunk a legfőképpen, hogy minél többet hozzunk ki egymásból, mert az nagyon fontos, hogy együtt tudjuk elérni a közös céljainkat a pályán.”

A DEAC Gladiators-Budapest Wolves 2 mérkőzés április 14-én vasárnap 15 órakor kezdődik a Böszörményi úti Campus sportpályáján. A találkozóra a belépés ingyenes, a helyszínen szakértő kommentátor segítségével ismerkedhetnek meg a debreceniek az amerikaifocival.

Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-04-12 07:08:30

további cikkek a témában
Responsive image
A rekordbajnok ellen az aranyért

Makranczi László * 2019-11-14 12:11:05

Responsive image
Keleti rangadó újra Debrecenben

Makranczi László * 2019-03-28 19:04:15

Responsive image
A keleti listavezetőhöz utaznak amerikaifocistáink

Makranczi László * 2019-06-07 08:02:47