A védelem kitartása nem volt elég, vereség a keleti rangadón

Frissítés: 2019-04-02 09:03:25

A Debreceni Egyetem csapata jól kezdett, a védelem remekelt a találkozón, kétszer is labdát szerzett. Azonban a Nyíregyháza Tigers kihasználta a hibákat és azt, hogy a defense hamar kifáradt.

Gyönyörű, napsütéses idő várta a csapatokat a Böszörményi úti Campus sportpályáján. Körülbelül háromszáz néző volt kíváncsi a DEAC Gladiators-Nyíregyháza Tigers keleti rangadóra. A találkozó egy különleges momentummal kezdődött, ugyanis Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást.

Ezután jött a mérkőzést is elindító kick-off, amit a tigrisek végeztek el. A találkozón a gladiátorok kezdtek visszahordással, ám hamar át kellett adniuk a támadás jogát a vendégeknek, akik szintén nem tudtak mit kezdeni a debreceniek védelmével. A második hazai akciósorozat jól alakult és a DEAC közel került a pontszerzéshez. Mihalik György azonban lelopta a levegőből Molnár Gábor átadását a végzónában.

A második játékrészben is főként a védelmek domináltak. Viszont a hazaiak is megmutatták, hogy ők is tudnak labdát szerezni, Sőrés Gergő szedte le Tóth Gábor átadását. A támadósor továbbra is sok hibával játszott, nem tudott jelentősen haladni a pályán, ami egyben a tigrisek védelmét is dicsérte.  A Gladiators defense sokat volt a pályán, de nagyon keményen dolgozott, Sőrés egy újabb interceptionnel vetette magát észre. Sokáig úgy tűnt, hogy marad a pontnélküli első félidő, amikor a végén robbantott a Nyíregyháza, Erdélyi Áron 20 yardos elkapásával és Sviatkó Gábor sikeres extrájával megszerezték a vezetést a vendégek(0-7).

A defense derekasan helyt állt, de mivel a támadósor keveset volt a pályán, így kezdett kijönni a fáradtság a hazai védőkön is, egyre több pontatlanság csúszott a játékba. Ezt kihasználva Erdélyi Áron, Török Pál és Nagy Balázs elkapásaival szépen haladtak előre a vendégek, végül pedig egy yardra az end zone-tól Roman Boguslavsky kapta meg a malacbőrt és megfutotta a touchdownt (0-13). A Gladiators offense továbbra is pontatlanul játszott, a védelem pedig parádésan szerepelt, Gyarmati Patrik már második összecsapásán tudott kiemelkedően teljesíteni, labdát ugyan nem szerzett, de nagyon fontos szerelései voltak.

Az utolsó negyedre fordulva még volt esélyük a gladiátoroknak fordítani. Viszont ez hamar elillant, amikor Nagy Balázs elkapásával megszerezte harmadik TD-jét is a szabolcsi alakulat (0-20). A végén az offense igyekezett kozmetikázni az eredményen, volt is néhány szép futás és elkapás, de nem sikerült beérni a pontszerző területre. Egy perccel a vége előtt a Gladiators térfeléről támadhatott volna még a Tigers, de letérdelték az időt, és így 20-0-ra megnyerték a találkozót. A gladiátorok védelme mindent megtett azért, hogy meccsben maradjon az alakult, ám a támadósor játéka akadozott, amit megbosszultak a tigrisek.

„Az első félidő jól alakult, teljesen más játékot vártunk a Tigers-től, sokkal keményebbet és határozottabbat, de mi ehhez nagyon jól tudtunk alkalmazkodni és a fiúk nagyon jól felvették a ritmust” – kezdte értékelését Hanász Róbert, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „A védelmünk megint erőn felül teljesített. A támadósorunk is nagyon jól váltogatta a játékokat az első félidőben, és még tudtunk is előre haladni. A félidő végén volt egy apróbb megcsúszás, egy hiba, így nem tudtuk megtartani a 0-0-t. A második félidőre viszont nagyon jól jött ki a Tigers, tudtak váltani, illetve a védelmünk nagyon el kezdett fáradni. A nagy számok törvénye alapján pedig előbb-utóbb várható volt, hogy a Nyíregyháza ezt kihasználja. A defense munkája miatt nem ezt az eredményt érdemeltük volna. A támadósor nem tudta jól kivitelezni azt, amivel készültünk a Tigers ellen.”

A DEAC Gladiators legközelebb április 14-án lép pályára, akkor a Budapest Wolves 2-t látja vendégül a Böszörményi úti Campus sportpályáján.

Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-04-01 10:18:09

további cikkek a témában
Responsive image
Meglepték a hölgyeket a gáláns gladiátorok

Makranczi László * 2019-03-08 17:58:01

Responsive image
Gladiátorok is felvételiznek majd a Debreceni Egyetemre

Makranczi László * 2019-02-16 12:18:59

Responsive image
Farkasokkal táncolni az első győzelemért

Makranczi László * 2019-04-12 07:08:30