Keleti rangadó újra Debrecenben

Frissítés: 2019-03-28 20:11:05

A gladiátorok hosszú idő után visszatérnek a cívisvárosba, ráadásul nem is akármilyen találkozóval. A Debreceni Egyetem amerikaifoci csapata egy várhatóan harcos, kemény csatát vív majd a fizikálisan és kreatívan játszó Tigrisekkel vasárnap.

Az elmúlt héten bár nagyot küzdöttek a cívisvárosiak a Budapest Titans otthonában, de az utolsó pillanatokban kikaptak (20-19). Viszont az eredményen nem volt idő keseregni, mert azonnal rendezni kellett a sorokat és elkezdeni készülni a következő összecsapásra. Bár a tavalyi szezonhoz képest átalakult a Gladiators kerete, de az U19-es ezüstig menetelő juniorok remekül mutatkoztak be a felnőttek között. Gréczy Balázs egy szépségdíjas touchdownt is összehozott, Gyarmati Patrik pedig két labdát is szerzett. Az összhang kezd egyre jobb képet mutatni, azonban most jön majd az igazi erőpróba. A Tigriseket ugyanis egyedül a juniorok tudták a történelem során legyőzni még tavaly ősszel. A felnőtt mezőnyben ez még nem sikerült a gladiátoroknak.

A Nyíregyháza Tigers-nek viszont sikerült egy győzelmet már bezsebelni a nyitóhétvégén. Akkor 22-0-ra verték a szabolcsiak hazai pályán a Budapest Eagles-t. Az első félidőben még a Tigrisek gépezete is akadozott, de ahogyan teltek a percek egyre szebb képet mutatott a játékuk. Ám a második játékrészben hamar megsérült elsőszámú irányítójuk Tóth Gábor, aki a hírek szerint nem biztos, hogy felépül a keleti rangadóig. Ám az ő esetleges hiányában is kemény ellenfél lesz a Tigers, hiszen védelmük, főleg a faluk az egyik legerősebb a másodosztályban. Ukrán amerikaifocistáik pedig nagy tapasztalattal rendelkeznek. Nem mellesleg az ország egyik legfanatikusabb szurkolótáborával rendelkeznek a szabolcsiak, akik mindig nagy hangzavart csapnak kedvenceiknek.

„Érdekes találkozó lesz, hiszen sok évet töltöttem a Tigers-nél és korábban játszottam is ellenük” – mondta Hanász Róbert vezetőedző. – „Először fogok viszont edzőként a Nyíregyházával szembenézni. De a szurkolókkal való találkozást is nagyon várom már, mert sok szép emlék fűz hozzájuk. Igaz, a Tigriseknél kérdés, hogy az egyik kulcsjátékosuk, Tóth Gábor pályára tud-e lépni, de úgy gondolom, hogy még nélküle is egy összeszokott és erős Tigers érkezik Debrecenbe. Nehéz összecsapásra számítok egyértelműen, tőlünk határozott játékra lesz szükség, ha győzni akarunk.”

A mérkőzés sok különlegességet tart. A DEAC amerikaifutball szakosztálya ugyanis Széles Diána alpolgármestert kérte fel a kezdőrúgás elvégzésére, aki elfogadta a meghívást. A DEAC Gladiators-Nyíregyháza Tigers összecsapás március 31-én vasárnap 15 órakor kezdődik a Böszörményi úti Campus sportpályáján. A belépés ingyenes, a helyszínen szakértő kommentátor segítségével ismerhetik meg a kilátogatók a sportágat.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-03-28 19:04:15

további cikkek a témában
Responsive image
Jótékonysági akciót szerveznek a gladiátorok

Makranczi László * 2019-05-14 13:52:53

Responsive image
Megalapozták a szezont a gladiátorok

Makranczi László * 2019-03-20 18:14:59

Responsive image
Győzni kell az utolsó hazai alapszakasz meccsen

Makranczi László * 2019-04-26 08:00:00