Titánokhoz utaznak a gladiátorok

Frissítés: 2019-03-21 23:19:05

Elérkezett a pillanat! A DEAC Gladiators számára is elrajtol a szezon a másodosztályban. A Debreceni Egyetem együttese rögtön egy idegenbeli túrával kezd, hiszen a Budapest Titans vendége lesz szombaton.

A gladiátorok háza táján sok változás történt a tavalyi idényhez képest. A cívisvárosi amerikaifocisták immáron a Debreceni Egyetem Atlétikai Club szakosztályaként indulnak a Divízió I-ben. Emellett Szűcs Botond távozásával Hanász Róbert vette át a vezetőedzői stafétabotot. Ráadásul a keretben is sok új arc tűnt fel egy sikeres debreceni toborzónak köszönhetően. Ami viszont a legfontosabb, hogy több kulcsjátékos is maradt az alakulatnál, akik sokat tudtak segíteni az újonnan érkezőknek a beilleszkedésben és a fejlődésben. A Gladiators januárban kezdte a felkészülést a 2019-es szezonra. Ezalatt rengeteg munkát végzett a csapat, így sok új taktikai elem került az együttes playbookjába. Ezek nagy részét a múlt heti, Ajakon megrendezett edzőtáborban is elgyakorolhatott az alakulat.

A Budapest Titans-nek nincsenek jó emlékei a Gladiators ellen. Tavaly egy 55-14-es vereségbe szaladtak bele a titánok Nyírábrányban, és az alapszakasz végén épphogy ki tudták harcolni a bennmaradást. Ám rengeteg tehetséges fiatal alkotja a keretüket, akik már egy évvel ezelőtt is megcsillogtatták tudásukat nemcsak a felnőttek között, hanem a junior bajnokságban is. A fővárosiakat idén két Divízió II-es alakulat, a Jászberény Wolverines és a VSD Rangers is segíti játékosokkal. Emellett egy amerikai játékos Reggie Graham is minden bizonnyal lehetőséget kap a Titans-nél a szombati találkozón.

„Az összeszokás még folyamatban van, de nagyon biztató jeleket mutatott az elmúlt néhány hét” – mondta Hanász Róbert. – „Ebben a csapatban benne van akár az elsőség is. Így nem is indulhattunk volna el a bajnokságban, ha ez nem lebeg a szemünk előtt. A lényeg, hogy a közös hangot megtaláljuk egymás között. Korábban vezetőedzőként és játékosként is találkoztam már a Titans-zel és minden alkalommal győzelemnek örülhettünk. Ez alkalommal is erre számítok. Én úgy érzem, hogy nagyon jól felkészültünk belőlük és jól le tudjuk majd reagálni a playeiket.”

A találkozó március 23-án, szombaton délután 5-kor kezdődik Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-03-22 08:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Idegenben kezdenek amerikaifocistáink

Makranczi László * 2019-01-20 15:25:27

Responsive image
Ismét a Kolomposok, ismét Debrecenben

Makranczi László * 2019-10-31 14:29:32

Responsive image
Nem sikerült győzelemmel zárni a szezont

Makranczi László * 2019-06-23 22:14:56