Megalapozták a szezont a gladiátorok

2019-03-20 18:14:59

Véget ért a felkészülés, elkezdődött a szezon a Divízió I-ben. A DEAC Gladiators az elmúlt hétvégén az utolsó simításokat végezte. A Debreceni Egyetem amerikaifocistái ugyanis Ajakon edzőtáboroztak.

A háromnapos alapozás alatt egyértelműen a playek finomításán, begyakorlásán volt a hangsúly. A gladiátorok készen akarnak állni az első kihívásra, amely március 23-án érkezik a bajnokságban. Az ajaki edzőtáborban Hanász Róbert vezetőedző szinte teljes kerettel tudott dolgozni, így pozitívan értékelte a munkát. A szabolcsi városban viszont nem először voltak a DEAC amerikaifocistái. A sikeres idénybeli szereplést ugyanis ez a helyszín alapozta meg.

„Nagyon vendégszeretők voltak velünk, remek volt a szálláshelyünk és bőséges étkezést kaptunk. Úgy gondolom, hogy visszatérő vendégek leszünk Ajakon. Nagyon sok hasznos tapasztalatot szereztünk és nagyobb létszámban sikerült begyakorolnunk a játszani kívánt playeinket. Több részre bontva edzettünk nagyrészt, hogy a csapatrészek feladataival részletesebben tudjunk foglalkozni” – részletezte a szakvezető.

Viszont Hanász Róbert arról is beszélt, hogy a sok munka mellett a csapatépítés sem maradt el. Ugyanis a tréner fontosnak tartja, hogy a játékosok és az edzők között is jó legyen az összhang, mert ez a pályán is meglátszik majd.

„A második napon, este tartottunk egy kis csapatépítő, csapatrészek közötti vetélkedőt. Remek alkalom volt, hogy a játékosokat, más oldalukról is megismerhessem. Jó hangulatban telt az este és az a meglátásom, hogy nagyon nagy lehetőség rejlik ezekben a srácokban és ezekre szeretném ráébreszteni őket is” – mondta Hanász Róbert.

A DEAC Gladiators-nek idén hat meccse lesz az alapszakaszban. Március 23-án a Budapest Titans vendége lesz a Debreceni Egyetem csapata, majd 31-én a Nyíregyháza Tigers látogat a cívisvárosba.

Fotók: Fülep Csaba


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-03-20 18:14:59

további cikkek a témában
Responsive image
A rekordbajnokot fogadják az ifjú gladiátorok

Makranczi László * 2019-09-26 20:29:10

Responsive image
A nagy embereket is várják a gladiátorok

Makranczi László * 2019-11-26 20:53:42

Responsive image
Ismét a Kolomposok, ismét Debrecenben

Makranczi László * 2019-10-31 14:29:32