Gladiátorok is felvételiznek majd a Debreceni Egyetemre

Frissítés: 2019-02-16 12:19:45

Vasárnap éjfélig meghosszabbították a felsőoktatási intézményekbe történő jelentkezést. Bár a DEAC Gladiators egyetemi csapat, de természetesen középiskolások is szerepelnek a keretben. Két játékos pedig biztosan Debrecenben folytatná tanulmányait.

Boruzs Kevin gyakorlatilag másfél éve amerikaifocizik elkapóként a Gladiátoroknál. Ő már U17-es bajnoknak és U19-es ezüstérmesnek mondhatja el magát, ráadásul tavaly a Divízió I alapszakaszában ő volt a legeredményesebb játékos az egész bajnokságot tekintve. Rövid idő alatt berobbant a köztudatban. Neki is, mint minden érettségi előtt álló gladiátornak nagy fejtörést okozott, hogy hol folytassa tanulmányait, de végül úgy döntött, hogy a cívisvárosban szeretne maradni.

„Azért választottam a Debreceni Egyetemet, mert mindenképp itt szeretnék tanulni. Úgy érzem, több okom van itt maradni, mint menni. Illetve úgy gondolom, hogy jó a Debreceni Egyetem és oktatásban egyáltalán nincs lejjebb, mint Budapest. Mechatronikai mérnök szeretnék lenni. Mindig is érdekelt az alkotás és az új dolgok megteremtése. Az iskolánkban megismerkedtem a robotikával, a programozással és az áramkörökkel. Nagyon megtetszett, hogy ha az embernek megvan a szakmai tudása, akkor bármilyen fura ötletet véghez tud vinni. Szerintem mindenképp fontos a sport nem csak az egyetem mellett, hanem minden élethelyzetben. Remélem, nekem is az egyetem mellett lesz lehetőségem rendesen időt szentelni az amerikaifocinak. Mivel a csapatunk a DEAC tagja, így az egyetemi évek alatt szeretném mindenképp a maximumot kihozni belőle.”

Talán Fülep Csabát nem kell sokaknak bemutatni. A Gladiators mindössze 19 éves defensive backje már nagy rutinnal rendelkezik. U17-es bajnokságot is nyert, de ebben a korosztályban az év játékosának is megválasztották. Emellett a felnőtt bajnokságban is az együttes alapemberének számít. Fülep Csaba igazi kihívás elé néz, hiszen ő nem éppenséggel az egyik legkönnyebb pályát választotta.

„Számomra nem volt kérdéses az egyetem választása során, hogy Debrecenben szeretném folytatni a tanulmányaimat, hiszen itt születtem és nőttem fel, emellett a barátaim, a családom és a csapat is ideköt. Szerencsére az egyetem által kínált szakok között megtaláltam azt, ami igazán érdekel, ezért remélem, hogy sikeresen fogok felvételizni ide. Már óvodás koromban eldöntöttem, hogy orvos szeretnék lenni, és mint említettem is, erre adott a lehetőség Debrecenben. Ezt egy kihívásokkal teli, felelősségteljes szakmának tartom, és ami fontos számomra emellett, hogy változatos tud lenni. Akár asszociálhatok rá úgy is, mint a focimeccsekre, amiket mérkőzésről mérkőzésre meg kell nyerni. Mindenképpen szeretném egyetemi tanulmányaim mellett is folytatni a sportolást, az amerikaifocit, nem eltávolodva a csapattól, hiszen ez nagyon sokat jelent nekem. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteget kell majd tanulnom, de amíg van rá lehetőségem, mindenképp csinálom!”

Boruzs Kevin és Fülep Csaba mellett több gladiátor továbbtanulási célpontjai között szerepel a Debreceni Egyetem. Gál Kristóf, Kis Benedek és Németi Soma is akár itt folytathatja tanulmányait.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-02-16 12:18:59

további cikkek a témában
Responsive image
A nagy embereket is várják a gladiátorok

Makranczi László * 2019-11-26 20:53:42

Responsive image
Parádés játékkal nyitottak az ifjú gladiátorok

Makranczi László * 2019-09-22 18:27:58

Responsive image
Legyőztük a junior rekordbajnokot!

Makranczi László * 2019-09-29 22:52:22