Nem sikerült a bravúr Pécsett

Frissítés: 2019-11-02 22:02:16

Ugyan a második húsz percben nagyott küzdött, mégis tizenkét pontos vereséget szenvedett a DEAC férfi kosárlabdacsapata a PVSK-Veolia vendégeként az NB1/A 6. fordulójában. 

Ahogy azt már korábban is megírtuk, Isaiah Armwood ujjtörése miatt továbbra sem állhatott csapata rendelkezésére, mi több, a szakmai stáb döntése értelmében a spanyol Lluis Costa sem utazott el Pécsre. Halvány reménysugarat nyújthatott a DEAC-szimpatizánsok számára, hogy a hazaiak legeredményesebb játékosa, Quincy Diggs sem lépett pályára. Armwood helyét a kezdőcsapatban a fiatal debreceni magasember, Gáspár Mátyás foglalta el, míg az irányítóposzt feladatait Manigat és Harrison felváltva látták el.

Nem kezdődött jól a találkozó a mieink számára, Budimir és Aiken pontjaira vendégrészről csak Tóth Ádám tudott válaszolni, gyorsan ellépett a PVSK. (10-4) A hajdúságiak nem találták a ritmust támadásban, a kitűnő formában lévő Pécs pedig minden hibát megbüntetett, 18-6-nál Kovács Adrián időt is kért. A játékmegszakítást követően fiatalított a pályán lévő ötösén a cívisvárosiak mestere, csatába küldte Polyákot, Somogyit, és Omenakát is. Somogyi kisvártatva meg is szerezte karrierje első NB1/A-s pontjait, és Omenaka is zsákolt egy hatalmasat. Mivel a másik oldalon jóformán minden támadásból eredményesek voltak Csirke Ferencék, a különbség továbbra tekintélyes volt a két együttes között. (26-15)

A folytatásban továbbra is kapaszkodni próbált a Debreceni Egyetem gárdája, de érdemben nem sikerült közelebb kerülniük vendéglátóikhoz, akik továbbra is jó százalékkal értékesítették helyzeteiket. Aiken alley-oopját követően ismét nőtt a differencia, Kovács Adrián pedig újra időt kért. (33-19) A rövid szünet után visszatért a pályára Tóth Ádám, kinek játékára nem lehetett panasz, az első húsz percben jóformán egyedül tartotta meccsben a debrecenieket. A negyed végére szétszakadt a pálya, a felgyorsult tempó pedig baranyaiaknak kedvezett, tizennégy pontos PVSK-előnnyel fordultak a csapatok. (47-33)

A nagyszünet után Milos Boriszov vette kezébe a karmesteri pálcát, 6 pontot szerzett zsinórban, amire a túloldalon Andrija Csirics válaszolt egy 2+1-gyes akcióval. Polyák László is betalált kintről, de a hazaiak veteránja erre is tudott felelni, beállni látszott a 15 pont a két együttes között. (57-42) Ekkor azonban nagyot fordult a játék képe, Somogyi Ádám elképesztő módon elkapta a fonalat, vezérletével pedig egy 12-2-es futást produkált a hajdúsági együttes. (59-52) A fiatal válogatott irányító életkorát meghazudtoló módon vette hátára csapatát, a záró felvonásra már csak öt ponttal vezettek Budimirék. (64-59)

Manigat két büntetőjével a negyedik negyed kezdetén háromra csökkent a különbség, majd Tóth Ádám tuszkolt be valahogy egy extra kettest a pécsi védők gyűrűjében, így ismét nyílttá vált a küzdelem. (64-63) Debreceni szempontból a legrosszabb pillanatban vágott be egy hármast Ruják András, majd Csirics is a helyére tett egy duplát, megint megléptek a „Párducok”. Innen még volt visszaút, Somogyi kettese után labdát is szerzett, Boriszov ziccerével pedig újfent csak négy pont a -hátrány. (75-71) Három perccel a végső dudaszó előtt azonban fokozatot váltottak Csirke Ferenc tanítványai, Smith vezérletével pedig eldöntötték a győzelem sorsát. A lefújásra ismét kétszámjegyűvé vált a különbség, a PVSK így továbbra is veretlen, a DEAC vereségszériája pedig így már három mérkőzés óta tart.  

PVSK VEOLIA – DEAC 88- 76 (26-15, 21-18, 17-26, 24-17)
PVSK: RUJÁK A. 12/3, Pongó M. 4, SMITH 24/6, Budimir 9, Aiken 9/3

Csere: CSIRICS 20/3, Horti 5, Antóni 5, Bíró.

Edző: Csirke Ferenc

DEAC: Manigat 7/3, Harrison 4, BORISZOV 15/3, Gáspár, TÓTH Á. 23

Csere: SOMOGYI 13/3, Polyák 10/6, Omenaka 4, Bognár, Tóth B.

Edző: Kovács Adrián

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-11-02 22:00:00

további cikkek a témában