Sok gól, gólpassz mindhárom DEAC futsalcsapatunkban

2017-12-31 21:07:37

Zsuponyó Levente együttesében (NB3 és U20) az egyik leginkább gólérzékeny srác Györfi Gyuri, aki a nagycsapat (NB1) keretének is tagja. A tudatos alulról építkezésnek köszönhetően ő is apránként kapja az egyre nagyobb terhelést, így idővel az élvonal stabil futsalosa lehet a 18 éves tehetség.

1. A legutóbbi két NB3-as meccseden 7 gólt vágtál, ha jól számoltam (3-4). Milyen volt számodra ez a két derbi a DSI és a Cigánd ellen, amikor ráadásul nyertünk is, tehát nem volt hiábavaló a sok-sok gólod?

2. Emellett az U20-ban is játszol, a Dunaferr ellen is volt egy négyesed novemberben. Milyennek érzed az U20-as és az NB3-as bajnokságot, mi a különbség és a hasonló közöttük?

3. Elek Gergőnél, vagyis a nagyoknál is keretben vagy, velük edzel, pályára is lépsz, igaz, csak rövid időkre egyelőre. Milyen NB1-es levegőt szívni ilyen fiatalon?

GYÖRFI GYÖRGY:

1. Igen, erősségem a gólszerzés, mindig is támadó típusú játékos voltam, de sosem ez volt számomra a legfontosabb. Szerintem a gólpassz sokkal többet ér. Levente is mindig azt mondja, az a nagyobb játékos a szemében, aki a gólpasszt adja. Próbálom minden mérkőzésen a maximumot kihozni magamból és segíteni a csapatot. Ez szerencsére az utóbbi 3 mérkőzésen sikerült is, megvertük a Nyíregyházát, a városi derbin a DSI-t, és a Cigándot is. Úgy érzem nagyon egyben van a csapat most már, idő kellett kicsit összeszokni, de szerintem az első 3-ban biztosan benne leszünk ilyen formával.

2.Nem tudok sok hasonlóságot mondani, ami a játéksebességet illeti, szerintem U20-ban kicsit gyorsabb a játék, itt nyilván sokkal komolyabban is veszik ezt a sportot a játékosok és az edzők is. NB3-ban vannak olyan ellenfél csapatok is ahol egyáltalán nincs is futsaledzés, csak a mérkőzésre jönnek össze a játékosok. Viszont fizikálisan sokkal erősebb az NB3, itt felnőtt játékosok ellen játszunk, akik között vannak már rutinos futsalosok is. De mindkét bajnokságban történhetnek meglepetések helyezéstől függetlenül, ezért oda kell figyelnünk minden mérkőzésen az első perctől az utolsóig.

3. Igen játszom ott is, és hálás vagyok Gerinek azért a kevés játéklehetőségért is amit kaptam eddig. 18 évesen a felnőtt csapatban játszani nagy megtiszteltetés. Sok dolog van amiben még fejlődnöm kell, főleg védekezésben. Minden edzésen és mérkőzésen próbálom magamból a legtöbbet kihozni, mindig én akarok lenni a legjobb. A Magyar Kupában sok játékpercet kaptam, gólt is szereztem, nagyon élveztem a játékot. Remélem hamarosan az NB1-es bajnokságban is több időt kapok! 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-12-31 21:07:37

további cikkek a témában