Szőke hercegünk a kapuk előtt... aki fejben cseppet sem "szőke".

2019-06-08 16:20:00

1. Szarvasi születésű vagy, de már jó ideje Debrecenben őrzöd a ketrecet a góltól. Kérlek, mesélj a futsalt megelőző sportmúltadról, korai utánpótlás éveidről, hogy élted meg fiatalon a versenysporttal járó nehézségeket!

#22 KB:Annó még Szarvason kezdtem "karrieremet" nagypályán (bár az még akkor a futsal pálya méretű pályának felelt meg) Makai János kezei között pontosan nem emlékszem, de nagyjából 5-6 évesen mezőnyben tevékenykedve. Mivel idősebbek között kellett játszanom így nem kaptam túl sok szerepet, de amikor beálltam próbáltam a maximumot nyújtani és kaptam is a biztató szavakat. Ha nem is járt góllal a munkám, de a lelkemet otthagytam a pályán. Később Kiri Mihály kezdett el foglalkozni velünk, hiszen abból a csapatból kiöregedve kellett továbbmásznom a ranglétrát. Nála következett be hogy kapus lettem. Ő volt az aki látta bennem az akaratot a tudást ami később Debrecenbe hozott. Az ő segítségével tudtam olyan szintre lépni, amiről álmodni se gondoltam...kapusedzések erőnléti edzések és az a habitus ami őt jellemezte rám ragadt ezért tudom kinyitni a számat meccsen és ha kell kürtként tölti be a hangom a pályát és aki ismer tudja milyen habitusú kapus vagyok van hogy elvisz a hév de ez azért van hogy magamat tüzeljem. Természetesen van akinek nem tetszik például barátnőm amiben igaza is van ezért ezen próbálok változtatni.

Visszatérve mestereimre nagyon sokat köszönhetek, hogy a későbbiekben a Debreceni Labdarúgó Akadémián nevelkedhettem több edző kezei alatt. Rengeteget fejlődtem stratégiailag fizikálisan (igen ennél voltam vékonyabb is) emellett technikailag. A lábbal való játékot itt csiszoltam igazán jóra ami futsalban nagy előnyt jelentett számomra. Téglási Gabibá és Mező Józsibá volt aki továbbfejlesztette Kiri Misi mesterem munkáját. Emellett sok neves csapattal játszottam nb 1-es szinten nevesítve az FTC a Honvéd vagy akár az MTK ellen is. Szatmári Csaba bá nevelése alatt meghívót kaptam a korosztályos nemzeti csapatba is amit neki külön köszönök ezúttal. Viszont nem nőttem túl nagyra ezért be kellett látnom, hogy nagypályán nem terem túl sok babér kis méretű kapusoknak ezért váltottam Nagy Imre ajánlásával a futsalra amiért rettentő hálás vagyok hiszen úgy érzem hogy végre megtaláltam azt a sportot ami rettentő nagy motiváltsággal és boldogsággal tölt el.

Mindezek mellett, amit egyáltalán nem akarok kihagyni az a rettentő nagy köszönet amit szüleimtől nagyszüleimtől kaptam mind anyagilag mind szellemileg támogatva és nem utolsó sorban barátnőmtől aki mindig mindenben támogat valamint az ő szüleitől testvéreitől és sorolhatnám az egész csaladfát aki segített ebben az időszakban

2. Nem vagy az a kimondottan kapusalkat, ráadásul nem jössz zavarba ha lábbal kell játékba....mi vonzott mégis a kapusposzt felé, és mikor dőlt el végleg, hogy hálóőr leszel?

#22 KB:Régen nagyon szerettem "produkciózni" vetődni úgymond pózolni. Nagyon sok videót néztem kapusokról például példaképemről Anthony Lopesról aki szintén kicsi, mint én. De emellett úgy hozta a sors, hogy kapusunk abbahagyta a focit én meg nyugodt szívvel elvállaltam. A lábbal való játékom meg az 5v4-es játékok inkább annak köszönhető, hogy régen mezőnyjátékos voltam és nagyon szerettem kapura valamint gólokat lőni.

3. Alig több mint másfél év alatt 98 futsal mérkőzést szorgoskodtál össze, mellette a Debreceni Egyetem hallgatója is vagy. Ha van szabadidőd azt kikkel és mivel töltöd, egyáltalán, hogy van az, hogy ilyen jól bírod a gyűrődést?

#22 KB:Olyan sok szabadidőm nincsen hiszen a futsal mellett muszáj tanulni amit lelkiismeretesen csinálok. A régebbi középiskolai éveimben nem kellett annyit tanulni, mint most és hálistennek amit tanulok azt élvezettel is csinálom, mint a futsalt. Ha van némi szabadidőm azt vagy barátnőm barátaim társaságában töltöm.

4. U20-as bajnoki címet ünnepeltél a szezonban, ahol Tóth Benedekkel jól kiegészítettétek egymást. Melyik volt az év mérkőzése számodra és miért éppen az? Hogy értékeled az idei teljesítményedet (felnőtt Nb1/Nb3 + UP)?

#22 KB:Kapusok között mindig van egy kisebbfajta rivalizálás, hogy ki véd, hiszen a kapusposzt nyilvánvalóan nem olyan, mint a mezőny hogy egyfolytában cserélni kell. De különösen örülök, hogy ilyen lelkes és tehetséges kapussal örülhettem együtt hiszen egy célunk volt. Emellett nem csak ketten voltunk kapusok, hiszen Zsíros Viktor is a csapat tagja aki szintúgy lelkesen végezte a munkáját. Sajnos egy kulcscsont törés a tavaszát meghiúsította, de ez a trió felejthetetlen marad számomra. Ahogy az is természetesen hogy életem utolsó utánpótlás bajnokságát nyertem meg egy olyan csapattal akik rettentően odaadóak egymás iránt és mindig kisegítik a másikat. Mondhatom azt is hogy egymásért a barátságunkért küzdve lettünk elsők.

Ami felejthetetlen meccs marad számomra abból több van. A szombathelyi 5-5 amin már nagyjából megnyugodtunk a bajnoki cím kapcsán és ami óriási fordulatokat hangulatot tartogatott. Eszméletlen volt számomra. Ami még felejthetetlen marad az az amikor Győrben sikerült jó napot kifognom és jó statisztikával zárnom a meccset. Külön öröm volt hogy Elek Gergő mester többször is bizalmat szavazott nekem meccseken ahol próbáltam élni a lehetőséggel több kevesebb sikerrel emellett edzéseken kapusedzéseken a hibáimat egyengette és mindig örömmel segít ha kérdezek. Az up éveim lejártak így csak a felnőtt bajnokságokra koncentrálok teljes erőbedobással, és amik még hibák vannak végleg tökéletesíteni.

+1. Találtál már számodra példakép futsal kapust? Szerinted milyen alapvető erényekkel kell rendelkezzen egy futsalkapus, és ezek közül miben kell neked a legtöbbet fejlődj?

#22 KB: Amióta futsalozom sok kapust nézek leginkább saját súlycsoportomban. Mivel sokat ki szeretnék hozni magamból és a futsalból ezért a spanyol bajnokságot nézem leginkább ahol Asier Llamas a példaképem. Gyors fürge és ugyanolyan vékony kapus, mint én. Ebben szeretnék én is fejlődni leginkább.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Zs. Levente
közzétéve: 2019-06-08 16:20:00

további cikkek a témában
Responsive image
Jön a Berettyó pénteken, de nem félünk

Zs. Levente * 2019-03-07 12:10:01

Responsive image
Kiválóan szerepeltünk a rangos tornán

Zs. Levente * 2019-08-26 16:42:00

Responsive image
Teher nélkül is nőhet a pálma!

Zs. Levente * 2018-04-08 15:01:04